Bitterzoet

 In verhalen

“ Waar heb je het meest om moeten lachen in de vakantie?”

Deze vraag las een leerling voor op het kaartje van het spel, wat we met z’n tweeën voordeden, op de eerste dag na de vakantie, in het klaslokaal.

Mijn keuze voor de kinderen: Ik lag aan de rand van het zwembad van een hotel in Zuid Frankrijk. Ik hoorde geritsel. Daar sloop een eekhoorn met zijn rood glinsterende staart. Bij het zwembad aangekomen, zette hij zijn voorpootjes op de rand. Vervolgens liet hij zijn koppie naar voren hangen om daarna wat slokjes water naar binnen te slurpen.

Mijn eerste gedachte: Na een vooraf aangekondigde survival op Schiphol Airport kwamen vriendin A en ik aan op Nice, om direct door te gaan naar een stadje verderop aan de côte d’azur. Op de eerste wandeldag werd ik aan de zonnige kust geveld door een krankzinnige hoofdpijn. A. sleepte me naar de dichtstbijzijnde fancy strandtent. A. schoof zo met de gebalanceerde opstelling dat ik in de schaduw kon loungen. De eigenaar schatte dit, nadat er meer lunchgasten waren gearriveerd, anders in. Na een kalme taxirit, lag ik aan het vooraf geboekte hotel met zwembad, voorzien van een dorstige eekhoorn.

Op mijn ligbedje beluisterde ik het nieuwe album van Stef Kamil Carlens.

Gisteren trad deze muzikale Vlaming op in Amsterdam te Bitterzoet. Voor het spelen vertelde hij het verhaal achter zijn songs. Het laatste kwetsbare lied over oorlog raakte mij.

Met gemengde gevoelens denk ik dan aan de luxe, om je zorgen te mogen maken over een paspoortcontrole op het vliegveld naar…een vakantiebestemming.

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search