Boog

 In verhalen

Als tip van de leerlingen van groep 8 kreeg ik mee, om de boog vast te houden met mijn hand terwijl ik de pijl met de andere hand loslaat.

Drie lange jongens, die klaar zijn voor het voortgezet onderwijs, kwamen mij na afloop van het Chinese sprookje “Hoe de maan en de sterren zijn ontstaan” een hart onder de riem steken voor het optreden in Zwolle volgende week. Ze meldden dat ze bij het verhaal werden gehouden door de stemmen en bewegingen waar ik “serieus” mee doorging, toen ze aanvankelijk bij aanvang moesten grinniken.

Een week daarvoor heb ik het verhaal ook als try out verteld in de twee groepen 7 van dezelfde school. Na afloop gaven de leerlingen spontaan hun bevindingen naar mij in hun klaslokaal. De tweeling, die verdeeld is over de 2 groepen, gaven afzonderlijk van elkaar hetzelfde compliment: Ik zag het helemaal voor me!

Gewapend met een grote blauwe kaart, met tekeningen gemaakt van de hoofdpersonen uit het verhaal en enthousiaste teksten, stapte ik naar huis. Als tip kreeg ik mee: Kom nog een keer!

Inmiddels heb ik het sprookje tijdens de bijeenkomsten op mijn twee Vertelkringen uitgeprobeerd. In allebei de Vertelkringen wordt, zoals gewenst is door de leden, kritisch gekeken en geluisterd. Dat is prettig van het in 2 kringen oefenen. Waar de ene groep vertellers je aanmoedigt om meer uit te spelen wijst de andere groep mensen mij erop dat ik meer kan beschrijven in plaats van uitspelen.

Op zondag 4 juni ga ik het verhaal vertellen tijdens Zwolle Unlimited 2017. Volgende week ga ik op een andere school het verhaal 3 keer ten gehore brengen. Ik heb nog even de tijd om alle feedback te verwerken en uit te proberen.

Ik kan er ook met een sierlijke boog omheen lopen en het loslaten met de juiste touch:)

 

Tekening: leerling groep 7 de Zonnewijzer

Foto: Marit

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search