Domus dulcis domus

 In verhalen

De Harry Potter Experience is neergestreken in Nederland. Een tijdje terug hebben mijn lief en ik deze magische wereld beleefd op een niet al te druk bezochte zaterdagavond. Mijn zus had me voorbereid op de kostbare merchandise. Door de telefoon was ik het helemaal met haar eens dat een plastic toverstokje van veertig euro, die mijn nichtje van haar eigen geld had gekocht, schandalig duur is.

Na de ontmoeting met de relieken van de dood, de snaar en de knusse woonkamer van Hagrid werd ik aangetrokken door de toverstok van Sneep in de winkel aan het eind van de tour.

Ik moest en zou de toverstok hebben. In conversatie met een andere bezetene, kwamen wij tot de conclusie dat het toch een echte “must have” is.

De kinderen uit de klas voelen mijn voorliefde voor verhalen heel sterk aan. Van twee leerlingen heb ik het boekje: verhaalen (spelling is nog even een aandachtspunt in groep 4) van juf Monique. Het boekje werd voorzien van: lege, witte bladzijden.

Diezelfde week hadden we met de groep een bezoek aan het Archeologisch Museum in Haarlem gebracht. De kinderen slurpten alle kennis op over Cornelis die in de Middeleeuwen had geleefd. Nieuwsgierig waren zij ook naar een poortje achterin het museum.

Dit heeft mij op een idee gebracht voor het verhalenboek wat ik van de twee meisjes heb gekregen. Een aantal hoofdstukken zijn al gevuld in het daarvoor lege boek. Met de klas zijn we op avontuur gegaan in het Archeologisch museum.

Meesterverteller Daniel Morden heeft mij geïnspireerd met een zin uit een van zijn briljante verhalen: Don’t open that door!

Met de klas zijn we door het poortje gegaan in het museum. En het moraal van het verhaal: Oost West thuis best, oftewel Domus dulcis Domus.

Of ik mijn toverstaf ga gebruiken voor deze spreuk?

De kinderen zijn net zo nieuwsgierig als ik:)

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search