Festpret

 In verhalen

In december al een early-bird ticket kopen voor een festival in de zomer?
Ik hou van een lange voorpret.

In het eerste weekend van augustus was het dan zover. Mijn lief en ik sprongen op de fiets richting Lisse. In het zonnetje warmden we ons op, voor het fantasy event Castlefest. Bij binnenkomst kochten we direct, de speciaal voor het festival ontworpen, stenen bekers. We lieten ze ter plekke vullen met koud bier. De inhoud klokte ik als een ware Kelt naar achteren. Ik was klaar voor de muziek en…de verhalenvertellers.

Tussen de verklede mensen door, zocht ik mijn weg naar de vertelplek. Uitnodigend stonden de houten banken klaar voor de luisteraars. Het was bijna tijd om sprookjes, legenden en mythen te gaan ontvangen.
Terwijl ik in het zonnetje zat te wachten, dwaalden mijn gedachten af naar lang geleden. Jaren terug maakte ik kennis op dit festival met de verhalen van Donderelf. Op het gras luisterde ik geboeid naar het ontstaan van de sterren. De vertelling werd ondersteund door harpspel. Dat wilde ik ook!
Het belletje van verteller Bastiaan bracht me weer terug in het hier en nu. Story time.

Tijdens de avond danste ik met andere liefhebbers op de folk van Perkelt. De klanken van fluit, viool en gitaar zorgden voor een aanstekelijk ritme. Ik waande mij even op een elfenfeest in het verlichte bos. Aan het einde van het concert waren mijn tenen, enkels en kuiten zwart van de sterrenstof.

Tegen middernacht gingen mijn lief en ik weer huiswaarts. We slingerden op de fiets terug over de verlaten donkere polderwegen. Thuis aangekomen spoelde ik al het toverpoeder van die dag van me af. Stroomde de magie ook weg? Nee. Het maakte plaats voor een lange napret.

Foto boven: beker 2018
Foto beneden: Perkelt

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search