Inspirerend

 In verhalen

Vakantie. Geloof het, of niet.

Na een prachtige reis over de buitenste Hebriden gingen mijn lief en ik nog even door in de Noordelijke sferen op Castlefest te Lisse.
Nadat mijn voeten 2,5 week opgesloten zaten in wandelschoenen en sneakers kon ik deze eindelijk verruilen voor 3 dagen slippers op dit openluchtfestival. Mijn trouwe behandeling bij de pedicure bij aanvang van de vakantie was niet voor niets geweest.

Muziek, eten en drinken wisselden elkaar in prettig tempo af. En Storytelling! In 2006 luisterde ik ademloos naar de verhalen en het harpspel van Donderelf. Deze inspirerende mensen traden weer op tijdens Castlefest. Zo fijn om buiten in het zonnetje meegenomen te worden met de Vikingverhalen.

Ook in Schotland en Engeland liet ik mij weer verrassen door ghost tours en historische wandelingen. In Edinburgh vanaf the Royal Mile ging ik op zoek naar the MacKenzie poltergeist.

De tour startte rond 21.00 uur zodat we in de schemering op het kerkhof stonden. Het hoogtepunt vond plaats in de tombe. Ik kon het niet helpen en schreeuwde het uit toen poltergeist MacKenzie himself plotseling verscheen in de donkere opening. The guide vond het ” a great reaction”.

Ondanks de beklemming die vooraf gaat aan het moment supreme zorgt het ook voor een enorme ontlading.
Ik had weer een ghost tour overleefd met dit keer een heuze poltergeist.
Ik trap er altijd in door mijn eeuwige goedgelovigheid: het zal toch niet echt?

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search