klassiek

 In verhalen

‘U bent zeker een ouderwets liedje aan het zingen? Dat doet mijn moeder ook heel vaak.’

Dat zei een leerling uit de groep met een oprechte geruststellende glimlach, nadat ik even wat kreten had geslaakt van inderdaad een oud liedje.

Ik vatte het aardig bedoeld op en be­aamde lachend wat ze zei. Ondertussen vroeg ik mij af: Houd ik alleen maar van ‘oude’ muziek?

Ik dacht direct terug waar ik het afgelopen weekend was geweest. Ik had het concert van Remy van Kesteren bijgewoond in Paradiso-Noord. Deze allround harpist sloot zijn clubtour af in Amsterdam op zondagavond 8 maart (het culturele leven vond toen nog doorgang).

Hij opende zijn concert met, uiteraard, zichzelf op de harp. Hij was omringd met robots op statieven. Het vormde met hem een orkest, wat verder ondersteund werd met projecties. Het op en neer geregisseerde licht bewoog door zijn harpsnaren en vingers. De warme harpklanken met de ambient ondersteuning was een magische combinatie.

Remy vertelde dat hij zich richtte op nieuwe muziek ondanks zijn klassieke opleiding. Als een moderne troubadour volgden we hem onder begeleiding van zijn ‘loop harp’ naar de grotere zaal van het gebouw.

Daar stond zijn band klaar en speelde met hem stukken van onder anderen zijn laatste album uit 2019: Shadows. 

Op zo’n doorleefd poppodium komt zijn muziek goed tot zijn recht. Bij de meer dansbare nummers kun je ook echt even lekker bewegen. Dat deed het publiek ook waardoor je ook het gevoel kreeg om bij een ‘popconcert’ te zijn.

De muzikant staat dan ook met zijn, speciaal voor hem ontworpen, harp als een rockartiest in de schijnwerpers. Gekleed in een leren jack. 

Dat is toch iets van alle tijden?! Klassiekertje:)

 

 

 

 

 

De komende tijd kun je door de maatregelen tot 31 maart Remy niet live beleven.

Luister dan zijn laatste album op bijvoorbeeld Spotify.

Of bezoek zijn Website http://www.remyvankesteren.com

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search