Niveau

 In verhalen

Bij het afnemen van de leestoets op school vermijden we het frustratieniveau. Kinderen kunnen er onzeker en nerveus van worden. Na beheersingsniveau gaan we door tot instructieniveau.

Laatste bereikte ik tijdens een vertelling mijn eigen frustratieniveau.

Het Chinese verhaal over het ontstaan van de maan en de sterren kan ik op een prettige manier dromen. Het verveelt niet doordat ik vanuit luisteraars, onderwijscollega’s of vertellers uit mijn vertelkringen steeds waardevolle feedback ontvang.

Een tijdje terug tijdens een vertelling ging mijn hoofdpersoon Yala de krijger op weg naar de tijger met zijn boog. Op dat moment liet mijn telefoon provider mij tot twee keer toe weten dat je binnen Europa kunt bellen voor hetzelfde tarief als in Nederland.

Mijn ringtone van the Charlie Angel’s klonk vanuit mijn tas op de grond. Ik kon zelf wel door de grond zakken.

“ Nee Charlie! Nu even niet!”

Hoe had dit kunnen gebeuren?

Met die ervaring wiste ik thuis direct de nostalgische jaren 70 ringtone, om nooit meer herinnerd te hoeven worden aan dat frustratiemoment tijdens het vertellen. Ik heb inmiddels een zenuwtik ontwikkelt om te kijken of het schuifje echt wel aan de goede kant staat.

Afgelopen donderdag checkte ik voor aanvang van de vertelling voor de 99ste keer mijn mobiel. Een golf van bevestiging en ontspanning komt er de laatste tijd over mij heen wanneer het rode vlakje aan de zijkant van mijn mobiel zichtbaar is.

Beheerst start ik dan het verhaal:)

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search