Preutse jeugd?!

 In verhalen

Is de huidige jeugd preuts? Na de laatste 2 incidenten met jonge mensen heb ik zo mijn twijfels. Of…is het zomer?!

Regelmatig val ik in op basisscholen in en rondom mijn woonplaats. Als de nood hoog is, stap ik op mijn fiets richting de hulpbehoevende locatie. Laatst was ik nodig in een kleutergroep. Een collega gaf aan dat meester T. die ochtend zou starten met…judoles! Al snel zaten de levenslustige ukkies in hun judopak startklaar in de kring.

Er werd mij verzocht om bij de judoles te blijven omdat… nou ja…iets met verantwoordelijkheid. In het speellokaal aangekomen geen judomeester T. Waar was hij? Ik zocht naar een grotere versie van een kleuter gekleed in een bijbehorend wit pak. Ah! Daar kwam een jonge man aangelopen…in zijn dagelijkse kloffie…

Al snel giechelden en wezen de tot judoca’s getransformeerde kleuters richting mij. Wat was er aan de hand? Ik draaide mij om en…. meester T stond in zijn rode boxershort vlak naast mij zijn lange broek op te rollen. Vervolgens ging het shirt uit. Ik schoot in mijn rol en deed alsof het heel normaal was dat je je omkleedt in een gymzaal waar iedereen bij is. Ik ben immers opgegroeid in de jaren 70. 

Ik keek, nadat hij in zijn judopak stond, hem aan en het meest toepasselijke vond ik om vriendelijk te vragen: 

‘Wil je koffie?’ 

Hij knikte gretig en startte de les met de jonge judokuikens. 

Het tweede incident was…weer tijdens een judoles. Op een andere school met een andere jonge docent. Aan het begin van de les kwam hij nonchalant aanlopen. Opvallend langzaam verdween zijn afgetrainde summerbody in zijn openhangende judojas. Ik vroeg aan hem, gezien de mildheid van de situatie:

“Wil je thee?’

Zeker weten: Summer is in the air!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search