Ridder Gangolf

 In verhalen

“Dank jullie wel”, prevelde ik achter de lessenaar. Wat een kans om op deze plek mijn verhaal te proberen.

Deze zomer wilde ik mijn schrijf-skills verbeteren. Door een vertelvriendin kwam ik op de Website van Crea terecht. Deze cultuurplek, in een oude fabriek op Roeterseiland, richt zich met name op Amsterdamse studenten. Andere creatievelingen zijn ook welkom. Al snel had ik mijn zinnen gezet op de ‘Schrijfwerkplaats’ in de eerste week van augustus.

Een van de opdrachten deze week was het uitwerken van een personage. Ik kneep in mijn handen, want ik wilde graag werken aan een personage voor mijn Verhalenwandeling in de winter van 2019. Ik nam plaats aan de picknicktafel aan de gracht om te mijmeren over ridder Gangolf. Met mijn laptop voor me en een gemberthee naast mij, geraakte ik in de middeleeuwen.
Tussendoor kwam docente Aukelien Weverling (journaliste en schrijfster) de nodige feedback geven.

We lazen ons werk aan elkaar voor. Ik ontving van een studente: “Ik krijg weer helemaal zin om naar The game of Thrones te kijken’. Ik voelde me de koning te rijk na dat compliment.
Ik besloot mij aan te melden om de tekst voor te dragen tijdens de presentatie van alle disciplines. Dit was een mooie gelegenheid om het verhaal zonder aanwezigheid van een historische locatie uit te testen.

Vanuit de coulissen liep ik rustig, op mijn zwarte All Stars, naar voren richting de katheder in de felle schijnwerper. Mijn handen legde ik neer, haalde rustig adem en begon. Wat was het vreemd om mijn verhaal voor te lezen van een blad aan mensen die ik niet kon zien. Ik stelde mij alle cursisten voor, die ik de hele week had zien rondlopen.
Zo divers. Wat een ervaring.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search