Rust

 In verhalen

“De pauze en gym”

Dit antwoordde een leerling uit mijn groep vlot op de vraag: Wat vind je het leukst op school?

Over een soort gelijke vraag discussieerden mijn collega’s en ik aan de hand van een format in een kleine groep tijdens een bijeenkomst: Waar word je blij van in je werk?

Ik hoefde niet lang na te denken: Het vorige week afgeronde Cultuurproject ”Planeet van de toekomst”! Binnen dat project krijg je alle vrijheid om aan 5 workshops invulling te geven met betrekking tot een thema.

Mijn collega en ik hadden ons op de Tikkende Tijd gestort. De afsluiting wilde ik saamhorig en actief eindigen. Ik bedacht de Spelen van de Toekomst. Dit zouden we gaan uitvoeren in het park aan de overkant van het schoolgebouw.

Voor aanvang van de Spelen wilde ik een Grieks verhaal vertellen. Vorige maand polste ik in een van mijn Vertelkringen de geschiktheid van het verhaal over Chronos en Kairos. Een van de vertellers, die een kenner is op het gebied van Griekse verhalen, raadde het mij af gezien de leeftijd van de kinderen.

Ik besloot daarom maar zo snel mogelijk na het bekijken van een fragment uit “Asterix en Obelix en de Olympische Spelen” die middag met de Spelen van de toekomst te beginnen, want ja de tijd tikt door. Niet alleen die middag op mijn telefoon maar ook in mijn ogen. Voor de gelegenheid had ik lenzen als klokjes in gedaan:)

Die middag renden, sprongen, rolden de kinderen de sterren en planeten bijna letterlijk en figuurlijk achterna in het zonovergoten park, met behulp van de net zo sportieve ouders.

Deze maand is het de maand van de filosofie. Het thema Rust wordt dit jaar uit de doeken gedaan door Joke J. Hermsen.

Door rust is er ruimte. Ruimte voor…

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search