shaun

 In verhalen

” Shaun the sheep!”

Na een intensieve les of toets gingen de voetjes van de vloer op het dansje van Shaun the sheep. Het gaf mij zelf ook de gelegenheid om de  heupen eens even lekker los te gooien. In een aantal weken werd het dansje, for the time being, onze lijfdans.

Op weg naar het gymlokaal staan we altijd even stil in de hal. Wat overigens geen pretje is met een klas die zin heeft in gym, want die ruimte galmt bij elke ademhaling die je maakt. In de hal staat een kast met gevonden voorwerpen. Niets bijzonders: sokken, wanten en jassen en jurkjes aan hangertjes. Een soort compacte H&M. Totdat er op de kast een knuffel stond die bij ons de kreet: “Shaun the sheep” teweeg bracht. Wat een aantrekkelijk leuk schaapje! Twee keer in de week nodigde deze Shaun ons uit, met zijn vertederende blik, om een high five te geven. Niemand van ons begreep dat er niemand was die deze Shaun miste…

Deze knuffel maakte in mij ook het schaap los.

Op Valentijnsdag hadden alle groepen op 1 groep na ingestemd met ballonnen op de tafels voor de kinderen. De collega die niet meedeed begreep niet waarom we hier aan meewerkten. Ik kraamde eruit:

“Ik ben gewoon een schaap. Ik volg dan de massa.”

 

Shaun look a like

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search