Sweet

 In verhalen

‘ You look so sweet!’

Kijk dat is nou een leuk compliment om te ontvangen wanneer je een mondkapje draagt.

Het was een luie zondag in het stadspark in Hamburg. Hele generaties families en vriendengroepen lagen op het gras op een kleedje. De bakken met culinaire hoogstandjes en verkoelende drankjes kwamen uit meegesjouwde tassen of koelboxen. De kinderen vermaakten zich ondertussen met het voeren van de eenden en de meeuwen.

Wat een genot om dit allemaal te aanschouwen veilig vanaf mijn degelijke oeroude batik kleed. Binnen handbereik bevond zich een kiosk waar je sappige braadworsten kon kopen en smeuïge softijsjes. Ik gaf me over aan een flesje frisdrank waardoor ik me weer even een kind zo blij voelde met dat opwekkende suikergoedje.

Als gevolg daarvan maakte ik mijzelf los van het schaduwplekje om op zoek te gaan naar het dichtstbijzijndste toilet. Wat een praktisch park. Met 50 cent en een mondkapje kwam ik binnen in mijn zomerjurk en daaronder mijn stevige wandelschoenen. De toiletjuffrouw gaf mij mee:

‘ You look so sweet!’

Dat klopte in die zin dat ik mij ook heel zoet voelde. Niet alleen door het colaatje maar ook door het hele zondagse tafereel in het gemoedelijke Duitse Hamburg.

Echt ein süsser Ort.

Foto in Hamburg: Planten un Blomen (toen het nog rustig was)

Recent Posts
Showing 2 comments

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search