VERTELWANDELING

ursel

Vertelwandeling

Ursel
HET BELEG VAN HAARLEM
Mijn eerste verhalenwandeling kan weer worden beleefd in een eigen samengestelde groep zodra de maatregelen dit weer toestaan.

Korte samenvatting

Word meegenomen door het verhaal van jong begijntje Ursel. Hoe houden zij en haar familie zich staande tijdens het beleg van Haarlem door de Spanjaarden?

Beleef de 80 jarige oorlog in Haarlem, door de levens van Ursel, haar vriendin Grietje, en haar tante. En wat heeft de pastoor voor rol in dit verhaal?

Kom mee luisteren en wandelen met een lach en een traan op en langs betekenisvolle plekken.

De kosten bedragen 85 euro ex. 9% BTW.

De verhalenwandeling duurt ongeveer een uur. Maximale groepsgrootte is 10 personen.

Hiervoor zijn de volgende wandelingen geweest:

GELD VERLICHT, VERLICHT GELD
Pieter Teyler en Cornelia Hodson zijn twee van de drie personages waar u meer te weten over komt. Hoe verlichtten zij zich tijdens de Verlichting met hun vermogen? In het donker, door de verlichte stad Haarlem, vertel ik u deze verhalen op sfeervolle locaties. Gaat u mee de geschiedenis in? Houd wel een onderzoekende houding! Gaat het om feiten…of om bijgeloof…

SCHIMMEN IN DE HOUT
De dichter Bilderdijk dwaalt met zijn schimmen door de Hout. Veroorzaakt door zijn opiumgebruik komt hij in aanraking met zijn verleden, zijn heden en zijn toekomst. Ontmoet de historische karakters van Hildebrand, Hortense en Jacoba van Beieren.

HOOFD OP HOL
Verlies de tijd en maak een reis door de tijd met verhalen uit de 8ste eeuw, de Gouden eeuw en de 19de eeuw. Verlies je in de geschiedenis van:
ridder Gangolf, schilder Saenredam en weduwe Stientje Jut.

Wie van hen verloor daadwerkelijk zijn of haar hoofd?

Heeft u een van deze wandelingen gemist en wilt u het verhaal graag in een door u zelf samengestelde groep beleven?

U kunt, via de contactpagina, met mij overleggen over de datum, en het tijdstip. De maximale groepsgrootte is 10 personen. De prijs is 85 euro ex. 9% BTW. Deze wandelingen duren ook ongeveer een uur.

vertelwandeling

Start typing and press Enter to search