Buur

 In verhalen

Het verhaal over de meermin wil ik ook graag gaan vertellen tijdens “Gluren bij de Buren “.

Twee jaar geleden hoorde ik voor het eerst van het mooie initiatief van ” Gluren bij de Buren “.  De wens om in mijn eigen stad in een gastvrije woning een verhaal te vertellen, met betrekking op Haarlem, werd geboren. Twee weken geleden heb ik mij opgegeven. De bevestiging van mijn aanmelding is binnen. Nu nog de uitnodiging om daadwerkelijk te mogen vertellen op zondag 19 februari 2017.

Op de avond van de Verhalenmakers in de Spiegelstraat begeleidde Lennart Boersma de verhalenvertellers met toepasselijke songs. De liedjes die hij voor en na een vertelling speelden, vormden zijn eigen verhaal. Van tevoren had ik hem laten weten hoe het af zou gaan lopen met de meermin. De melancholische klanken voor en na het trieste verhaal brachten het publiek en mijzelf in vervoering.

Na de geslaagde try-out bij Hello I’m local bedankten de vertellers elkaar. Ook Lennart zijn toevoeging op de verhalen werd geprezen.

Een dag later kwamen de eerste foto’s op Facebook. Mijn lief bekeek ze en meende de gitarist te herkennen. Diezelfde dag, na een boodschap te hebben gedaan in de Etos. zoefde een jongeman voorbij met zijn skateboard. Het was Lennart. In een flits begroetten we elkaar.

Een week later, terug wandelend na een croissantje gescoord te hebben bij de bakker op de hoek, hoorde ik twee huizen verderop een bekende stem. Lennart stond in de deuropening. Ter bevestiging maakte ik naar hem een  gitaargebaar. Hij groette met:” Ha buurvrouw “.

De oproep van Gluren bij de Buren om andere artiesten te tippen, heb ik inmiddels doorgestuurd naar Lennart de gitarist.

Beter een goede buur dan een verre vriend:)

 

14500703_1303632676314448_5618065159156958790_o

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search